8,3
Klanten beoordelen Survival Life - NL met een 8,3, gebaseerd op 390 beoordelingen op de schaal van 10.
Klimtoren Ardennen

Klimtoren in de Ardennen

Op ons activiteitenterrein op de hoofdlocatie hebben wij een klimtoren staan van 18 meter hoog. Voor sommige deelnemers een ware uitdaging waarbij je je hoogtevrees aan de kant moet zetten. Iedere deelnemer krijgt als eerste een gordel en helm en de instructeur geeft een uitgebreide instructie over het gebruik van het materiaal.

Je kunt er voor kiezen om in de toren de vaste ladder te beklimmen, of aan de buitenkant van de toren via een speleo ladder. Deze is wat onstabieler, maar is met een goede techniek en kracht door iedereen te beklimmen. De instructeur aan de grond zal er voor zorgen dat je op de juiste manier gezekerd wordt en dan kunnen twee deelnemers beginnen met klimmen.

Geniet van het uitzicht over de Ardennen 

Boven aangekomen ga je genieten van het uitzicht dat je hebt over de vallei. Tijdens het genieten zal de instructeur de materialen verder in orde brengen voor de abseil. Zodra je er klaar voor bent mag je over de rand stappen en gaan abseilen. Dit zal vaak een spannend moment zijn voor mensen, want daarna heb je letterlijk de touwtjes in eigen handen en bepaal jij zelf je snelheid van het abseilen. Doe dit zeker in je eigen tempo! Beneden staat de tweede instructeur die er voor zorgt dat je veilig beneden komt, mocht je te snel afdalen.

Als je beneden bent aangekomen mag je nog een keer omhoog en kun je de andere ladder proberen. Zo klimt iedere deelnemer dus twee keer omhoog en mag twee keer abseilend naar beneden.

 
Klimtoren

Minimale leeftijd: Vanaf 8 jaar
Tijdsduur: 1,5 uur

Tarieven (per persoon)
  8 - 15 personen: € 22,50
16 - 25 personen: € 22,50
26 - 40 personen: € 22,50

Algemene informatie

Kledingadvies

  • Bandana of ander hoofddoekje voor onder de helm
  • Makkelijk zittende sportkleding
  • Sport/wandel of bergschoenen
  • Haarelastiekje voor personen met lang haar

Niet geschikt voor

  • Mensen met hoogtevrees
  • Mensen met rugproblemen
  • Zwangere vrouwen