Door de extreme wateroverlast kunnen we deze activiteit helaas voorlopig niet meer organiseren. Excuses voor het ongemak maar we hopen op uw begrip. De cross country down hill mountainbike kunnen wij wel organiseren.

Down Hill mountainbiken in de Ardennen

Wil je deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek Down Hill mountainbiken dan direct via Spa Adventure.

Vind je mountainbiken te gek, maar je hebt geen zin om omhoog te fietsen? Bespaar jezelf heel wat zweten en spierpijn tijdens onze mountainbike Down Hill. Met eigen vervoer rij je naar een van de hoogste punten van de Ardennen. Onze instructeur zal hier de benodigde materialen en uitleg geven over het gebruik van de mountainbike. Voor vertrek krijgen jullie een mountainbike uitgereikt. Tevens krijg je ook een tasje met reparatiesetje en ehbo mee. Ook krijg je een routekaart in de vorm van foto’s met bijbehorende tekst voor verduidelijking waarmee je zelf de weg gaat zoeken. Na de uitleg ga je starten met een prachtige route van ongeveer 18 kilometer. De route gaat 95 procent down hill.

De tocht gaat door prachtige bossen met smalle paadjes. Hier kom je onder andere veel blubber, verharde en onverharde paden, water en beekjes, boomstam bruggen en oude spoorlijnen tegen. De mountainbike Down Hill is een unieke en ruige tocht met veel diversiteit waarbij je door de bossen en weilanden fietst. Doordat de route voornamelijk down hill is, heb je niet per se een goede conditie nodig voor deze activiteit.