Mountainbiken Ardennen

Mountainbiken in de Ardennen is een van de meest geliefde activiteiten tijdens een outdoor uitje. Het bosrijke laaggebergte in Wallonië is de ideale omgeving om te mountainbiken. Je kunt er zowel afdalen als klimmen dankzij de heuvels en er zijn ook vele singletrack bospaden waar technische stuurkunsten vereist zijn. Zowel jongeren als volwassenen kunnen genieten van MTB in de Ardennen, want iedereen kan van een andere uitdaging genieten. Ongeacht je fietservaring zul je veel plezier hebben in een MTB tocht door de Ardennen.

Bekijk onze mountainbike activiteiten

Mountainbike huren

Het is mogelijk om op Camping Polleur een mountainbike te huren. Je kunt de mountainbike ophalen bij de receptie van de camping, let hiervoor wel op de openingstijden. Je dient de gehuurde mountainbike voor 18:00 terug te brengen op dezelfde dag als dat je de mountainbike opgehaald hebt. Dit betekend dat je de mountainbike voor een maximale tijd van acht uur kan huren. De reden dat je de mountainbike voor 18:00 terug moet brengen is dat het niet verantwoord is om in het donker te mountainbiken in de Ardennen. Daarnaast moeten wij eventuele schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden kunnen verrichten aan de mountainbikes. Kinderen tussen 8 en 15 jaar kunnen ook skelters huren. Skelters kunnen wel voor een langere tijd gehuurd worden, namelijk 24 uur.

Mountainbiken in de Ardennen

De Ardennen is een waar paradijs voor mountainbikers, zoals eerder gezegd. Door de heuvelachtige krijg je een totaal andere ervaring dan wanneer je in Nederland gaat fietsen. In de Ardennen lopen vele verschillende mountainbikeroutes. Elke route is anders en heeft wel iets bijzonders. De ene route bevat meer singletrackers en de andere is heuvelachtiger. Sommige routes zijn dan ook technischer dan anderen. Is de technische route nog te moeilijk voor je? Er zijn ook routes voor beginners.

Wielrennen in de Ardennen

Wielrenners komen ook graag in de Ardennen. De routes door de Ardennen hebben erg veel karakter door de vele prachtige dorpjes waar je langs en doorheen fietst. De vele heuvels zorgen ervoor dat je aan het einde van de dag een voldaan gevoel en pijn aan je kuiten hebt. Er worden ook een aantal wielerklassiekers gereden in deze omgeving zoals de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Je kunt dus dezelfde routes rijden als de profs en zelfs een poging wagen om bijvoorbeeld de Muur van Hoei te beklimmen of even stil te staan bij het prachtige uitzicht vanaf de Roche aux Faucons.

Heeft bovenstaand verhaal je overtuigd en kom je binnenkort een mountainbike huren voor een ritje in de Ardennen? Je kunt deze activiteit reserveren via het reserveringsformulier. Hierbij kun je naast een mountainbike huren ook eventueel een accommodatie en verschillende maaltijden bijboeken.