Speleologie in de Belgische Ardennen

Wilt u deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure.

Overall aan? Check! Helm op? Check! Na een uitgebreide instructie ben je klaar om het daglicht achter te laten en de grot in te duiken. Als groep ga je onder begeleiding van onze ervaren instructeurs een niet toeristische grot in en als het goed gaat kom je er ook met de gehele groep weer uit. In de grot is samenwerking een van de belangrijkste punten. Geef de tips over hoe je jezelf het beste kunt voortbewegen door en help elkaar waar nodig is met een hand.

In de grot is geen daglicht en het is behoorlijk krap op een aantal passages. Al lopend, kruipend en klimmend beleef je een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Van grote zalen tot nauwe gangen waar je op je buik doorheen zal moet glijden, het is er allemaal. Zo zijn er een aantal passages waar je je groepsleden fysiek en metaal nodig zult hebben. Durven jullie alle lampjes ook uit te doen? Op die manier ervaar je wat totale duisternis is.

Speleologie voor een beter groepsgevoel

Tijdens deze tocht door de grot creëer je een enorm groepsgevoel omdat je dit samen heb doorstaan. Na afloop moeten eerst de gezichten goed worden schoongemaakt van alle modder voordat je weer over straat kunt, maar eerst natuurlijk een leuke groepsfoto! Speleologie is geschikt voor elke groep, van families tot vriendengroepen of bedrijfsuitjes. Als je deze route of een andere speleologie activiteit al een keer eerder hebt gedaan, kun je ook voor onze extra uitdagende speleologie XL kiezen.

Tijdens de schoolvakanties is het ook mogelijk om de Speleologie met een kleinere groep te doen.

Gerelateerde activiteiten

 •  

  Speleologie XL

  Onder toezicht van de instructeurs daal je een niet toeristische grot af om de gangenstelsels te verkennen. Meer geschikt voor de echte waaghals!

 •  
  Klimmen rots

  Klimmen en abseilen

  Diverse klimroutes en abseils, waarbij je de beginselen van het klimmen & abseilen kunt leren op een natuurlijke rotswand.

 •  
  river ropes

  Challenge Parcours

  Een uitdagend parcours met verschillende hindernissen over het water en in de hoogte om je grenzen te verleggen en dient samen te werken.