Klimmen en abseilen Ardennen

Wil je deze activiteit boeken met een kleine groep, in schoolvakanties, juli, augustus of in het weekend? Boek de activiteit dan direct via Spa Adventure.

De Ardennen staan bekend als een prachtig laaggebergte. In dit gebied vind je veel natuurlijke rotswanden. Hierdoor is dit een bekend gebied voor klimmers. De sport klimmen wordt steeds populairder. Wil je zelf een keer tegen een natuurlijke rotswand omhoog klimmen in plaats van in een hal? Bij Survival Life ben je aan het juiste adres. Beleef de twee verschillende abseil mogelijkheden en beklim drie klimroutes naar keuze!

Rotswanden beklimmen in de Ardennen

Survival Life beschikt zelf over een natuurlijke rotswand in de Ardennen. Deze rotswand kun je met verschillende klimroutes beklimmen. De klimroutes verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad. Voordat je omhoog klimt, geven wij eerst een uitgebreide instructie. In deze instructie leggen wij uit hoe je veilig omhoog klimt en hoe het zekeren werkt. Na de instructies kan het klimmen beginnen. De persoon die jou zekert, zorgt onder toeziend oog van de instructeur ervoor dat je veilig omhoog kunt klimmen en dat je dus niet naar beneden kunt vallen.

Kom abseilen in de Ardennen

Nadat je naar boven bent geklommen, moet je natuurlijk ook weer naar beneden. Tijdens deze activiteit ga je abseilend naar beneden. Lukt het niet om naar boven te klimmen, maar wil je wel abseilen? Ook zonder te klimmen is het mogelijk om te abseilen van de rotswand. Via een andere toegangsroute kun je naar het abseilplateau gaan. Hier kun je aan een touw naar beneden zakken. Je bepaalt hierbij zelf het tempo waarmee je naar beneden zakt. Onze instructeur zorgt voor je veiligheid en een goede begeleiding.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  speleologie grotten

  Speleologie

  Onder toezicht van de instructeurs daal je een niet toeristische grot af om lopend en kruipend de gangenstelsels te verkennen. Een ware belevenis!

 •  
  groep

  Teamchallenge

  Verschillende uitdagende onderdelen die d.m.v. samenwerking, behendigheid, inventiviteit, kracht en snelheid bedwongen moeten worden.

 •  
  Tokkelen in de ardennen

  Tokkelen

  Ervaar de snelheid van een spectaculaire tokkel (deathride).