Dropping in de Ardennen

Wil je de samenwerking skills van je groep testen? Dan is een dropping een leuke test. Bij aankomst op onze hoofdlocatie stap je in de busjes en word je naar een geheime locatie gebracht. Vanaf hier ga je met beperkte middelen de weg terug naar onze hoofdlocatie zoeken. De dropping is een leuke manier om erachter te komen wie goed is in navigeren en hoe de samenwerking loopt om als groep de weg te vinden. Doordat je als groep moet communiceren en samenwerken is dit een leuke activiteit voor een teambuilding. We hebben drie verschillende droppings met ieder zijn eigen uitdagingen.

Dropping

Bij de “gewone” dropping krijg je enkel een kaart mee om de weg terug te vinden. Na  een korte uitleg over de kaart, ga je eerst op zoek naar de locatie waar je je op dat moment bevindt. Zodra je de juiste locatie op de kaart hebt gevonden, ga je op pad om een weg te vinden naar onze hoofdlocatie.

Dropping XL

Bij de dropping XL moet je goed kunnen navigeren, want buiten de uitdaging om de weg terug te vinden, ga je verschillende navigatie mogelijkheden gebruiken. Centraal bij deze dropping is de kaart die je bij de start krijgt. Verder zul je met een GPS toestel, oleaat en een kompas de weg terug moeten vinden. Op deze manier ben je op verschillende en leuke manieren de weg aan het zoeken.

Portofoondropping

Deel de groep op in twee of meer groepen en stap in verschillende busjes. Iedere groep rijdt naar een andere locatie. Enkel één groep krijgt naast een portofoon ook een kaart. Na uitleg van de instructeur over het gebruik van de portofoon, ga je het eerste contact met de andere groep(en) maken. Iedere groep heeft uiteraard een portofoon en slechts één groep de kaart. Door onderling contact te houden over wat men ziet, proberen de groepen elkaar eerst te vinden. Daarna kunnen de groepen gezamenlijk de weg  terug naar onze hoofdlocatie zoeken.

Gemiddeld duren de droppings ongeveer 2 uur. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het tempo dat groepen lopen. De dropping worden over het algemeen in de avond gedaan, maar zijn ook overdag mogelijk. Houdt er dan echter wel rekening mee dat het effect van een dropping minder zal zijn.