Vlotbouwen en varen in de Ardennen

Voor de ultieme teambuilding is vlotbouwen & varen een geschikte activiteit. Hoe goed kan je als groep daadwerkelijk samenwerken. Op een prachtige locatie bij het meer Lac de Warfaaz zal deze activiteit plaatsvinden. Door middel van palen, tonnen en touw zal er per groep een vlot gebouwd worden. Het ligt aan de groepsgrootte of er één of meerdere vlotten gebouwd worden.

Jullie rijden naar de locatie en wij zorgen dat alle materialen aanwezig zijn. Eerst volgt er een instructie over de verschillende knopen die van pas zullen komen bij het bouwen van een stevig vlot. De knopen mastworp en dubbele sjorring komen voornamelijk van pas. Na oefenen van deze knopen kan het bouwen van het vlot beginnen. Wees zo creatief mogelijk en maak het vlot zoals je zelf wilt. Als het vlot maar blijft drijven. Maken jullie een vlot met een echte mast en veel ruimte voor de groep? Of bouwen jullie hem zo praktisch mogelijk?

Zodra het vlot klaar is leggen we hem gezamenlijk in het water. Dan worden de reddingsvesten aangetrokken en de peddels verdeeld. Het doel is om naar de overkant van het meer te varen en weer terug. Dit uiteraard zonder in het water te vallen. Dit kan soms tot erg hilarische momenten leiden. Als er meerdere vlotten zijn zal er een echte race ontstaan. Na afloop van de race zal het afbouwen van het vlot beginnen. Ook dit is soms een race wie dit het snelste kan.

Wie neemt de leiding in het bouwen en coördineren en wie kan er als de beste knopen? Test jullie team skills tijdens het vlotbouwen & varen.

Gerelateerde activiteiten

 •  
  groep

  Teamchallenge

  Verschillende uitdagende onderdelen die d.m.v. samenwerking, behendigheid, inventiviteit, kracht en snelheid bedwongen moeten worden.

 •  
  mountainbike bos

  Off road mountainbiken

  De Ardennen lenen zich uitstekend voor een mooie tocht op de mountainbike. Na een instructie krijg je een geschreven foto-route mee.

 •  
  Adventure Walk

  Adventure Walk

  De ideale familie activiteit, een ruige tocht door de Ardense bossen en weilanden.